O meni

Moja zgodba

Rada ustvarjam z magično palčko – kvačko in različnimi vrstami preje. Kvačkanje je moja vsakdanja joga, rutina. Kvačkanje me sprošča. S končanimi izdelki pa svojim najbližjim in vam polepšam dan.

Kvačkat sem se naučila konec leta 2012 ko sem prvič postala mama. Svojemu sinu sem želela narediti figuro Backa Jona in da bova šil sem želela da bi znala nama skvačkat kapi.

Kvačkanja sem se naučila s pomočjo YouTube video vodičev.

Kvačkanje me je zelo hitro prevzelo. Iz hobija je hitro postalo prekomerno navdušenje nad magično palčko – kvačko in raznoliko prejo.

Sem 2x Guinness rekorderka v kvačkanju. Leta 2020: Najdaljši maraton v neprekinjenem kvačkanju in leta 2022: Največja zbirka kvačkanih izdelkov.

Aprila 2021 pa do konca leta 2022 sem vodila projekt Slovenija kvačka. Zbrala sem 211 kvačkaric in enega kvačkarja Ivana in smo skvačkali 212 občinskih grbov. Poleg tega pa še ostalih 988. Vse to sem skupaj zbrala, arhivirala in predala dokaze za nov slovenski Guinnessov rekord.

Poleg tega, da rada kvačkam, sem ustanoviteljica Zavoda Ustvarjalno srce  in izdelujem spletne strani in trgovine SGeek.si. Več o meni pa na moji osebni blog strani jadrankasmiljic.si .