Domov nasveti Učinkovita predstavitev na sejmih: MOS 2023

Učinkovita predstavitev na sejmih: MOS 2023

avtor Jadranka Smiljić

Sejmi za ročna dela, kot je kvačkanje, so neprecenljiva priložnost za samostojne ustvarjalce, da svoje unikatne izdelke predstavijo svetu in vzpostavijo povezave s strankami. In čeprav sem na teh sejmih pogosto sama brez ekipe sodelavcev, sem se v enem neizmerno posebnem trenutku odločila, da svojo ročno ustvarjalnost pripeljem na višjo raven, s seboj pa vzamem tudi svoja dva otroka, ki sta se odločila, da bosta soustvarjala čarobnost sejma z menoj.

Udeležila sem se sejma MOS 2023 in z vami bi rada podelila kar sem se naučila.

1. Raziskava in Načrtovanje

 • Izberite primeren sejem: Prvi korak je izbira sejma, ki je najbolj primeren za vaše izdelke. Preučite tematiko in občinstvo sejma ter se prepričajte, da se ujema s tem, kar ponujate.
 • Cilji in pričakovanja: Jasno si postavite cilje za svojo udeležbo na sejmu. Ali želite povečati prodajo, pridobiti nove stranke ali povečati prepoznavnost vašega ustvarjalnega dela?

2. Priprava na Sejem

 • Pripravite inventar: S seboj na sejem prinesite dovolj inventarja za prodajo. Otroka sta mi pri tem pomagala pri izdelavi izdelkov.
 • Promocijski materiali: Izdelajte promocijske materiale, kot so vizitke, brošure ali letaki, ki bodo obiskovalcem omogočili, da vas kontaktirajo po sejmu.
 • Izberite pravo osebje: Moja otroka sta postala moja najboljša pomočnika. Skupaj smo skrbeli za razstavni prostor in komunicirali s strankami.

3. Razstavni Prostor

 • Privlačna postavitev: Otroka sta mi pomagala pri postavitvi razstavnega prostora, da so bili izdelki videti privlačno in dostopni obiskovalcem.
 • Poudarite unikatnost: Skupaj smo poudarjali unikatnost mojih izdelkov in jim dodali osebno noto.

4. Aktivnosti na Sejmu

 • Izjemna ideja: Moja otroka sta se odločila, da bomo na sejmu pripravili kolo sreče. To je prineslo nepričakovano veselje in zabavo obiskovalcem, poleg tega pa smo razdelili ogromno nagrad.
 • Interakcija s strankami: Moji otroci so se z navdušenjem pogovarjali z obiskovalci in razdeljevali nagrade, kar je ustvarilo posebno povezavo med nami in strankami.

5. Po Sejmu

 • Sledite po sejmu: Ne pozabite slediti obiskovalcem po končanem sejmu. Poskrbite, da bodo imeli na voljo načine za kontaktiranje vas, če se odločijo za nakup po sejmu.
 • Analiza učinka: Po sejmu smo se vsi skupaj usedli in analizirali, kako smo dosegli svoje cilje. To je bila neprecenljiva izkušnja za moja otroka, ki sta se naučila veliko o poslovnem svetu.

Udeležba na ročnih delih sejmih kot samostojni ustvarjalec je lahko nagrajujoča izkušnja. S pravilnim načrtovanjem, pripravo in aktivnostmi na sejmu lahko dosežete uspeh in gradite svojo prepoznavnost kot ustvarjalec unikatnih izdelkov. Osebni stik s strankami in izpostavljanje unikatnosti vašega dela sta ključnega pomena za izstopanje na ročnih delih sejmih. In če se vam pridružijo tudi vaši otroci z fantastično idejo, je lahko vsak sejem posebna dogodivščina, polna presenečenj in veselja.

Na koncu bi se rada iskreno zahvalila Rokodelskemu centru Koroške za neprecenljivo izkušnjo, ki so mi jo omogočili. Brez njihove podpore in priložnosti, ki so mi jo ponudili, ne bi mogla doživeti tako čudovitega in nepozabnega dne na sejmu.

Otroka in jaz smo skupaj ustvarili čarobnost na sejmu, razveselili ogromno ljudi ter vzpostavili posebno povezavo s strankami. To je bila izkušnja, ki je presegla moja pričakovanja in mi bo ostala v spominu za vedno.

Rokodelski center Koroške se zavzema za promocijo ročnih del in ustvarjalnosti, ter omogoča ustvarjalcem, da svoje unikatne izdelke predstavijo svetu. Zahvaljujem se jim za njihovo podporo in priložnost, ki so jo prispevali k moji rasti kot ustvarjalke.

Sejem je bil poln smeha, veselja in zadovoljstva, ki ga ne bi mogla doseči brez svojih otrok in Rokodelskega centra Koroške. Hvala vam!

Hvala, ker ste se posvetili branju članka. Vabljeni, da nadaljujete z raziskovanjem spletne strani, kjer boste našli še več zanimivih vsebin.

En topel kvačkarski pozdrav,

Jadranka Smiljić

Želimo vas obvestiti, da naša spletna stran uporablja piškotke, da vam zagotovimo najboljše virtualno doživetje! Sprejmi Preberi več

Spletni piškotki